Organização


Aplicação | CNA 2017






XVI Congresso de Nutrição e Alimentação
Ana Catarina Oliveira
Doutoramento em Ciências do Consumo Alimentar e Nutrição, Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, de 2015 - 2017

Licenciatura em Ciências da Nutrição, Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, de 2010 - 2014

Scientific Research Scholarship na Faculdade de Medicina da Universidade do Porto, junho de 2015 a fevereiro de 2017

Scientific researcher in the "National Food, Nutrition and Physical Activity Survey (NFNPAS)", granted by the EEA-Grants - PT06 - Public Health Initiatives, being responsible for diversified tasks:
1) Increase of databases that support data collection software:
- Creation of new food items;
- Compilation of the nutritional information of food items based on international tables of nutritional composition and food/supplements labels;
- Compilation of density values of food items from international tables;
- Creation of new recipes and respective technical data sheets;
- Calculation of the recipes nutritional information through the EUROFIR methodology;
- Insertion of new food and supplements brands into the software.

2) Management of food database;

3) Classification and description of foods items according to European Food Safety Authority (EFSA) FoodEx2 classification system;

4) Elaboration of procedures and working instructions for the field teams:
- Creation of a manual of procedures inherent to the use of the Eat module at You,Eat&Move software;
- Creation of a Digital Quantification Manual in digital format;
- Training of fieldwork teams.

5) Codification of the Portuguese population food consumption:
- Interviews correction and verification.
Scientific Research Scholarship, Faculdade de Farmácia da Universidade do Porto, de março de 2015 a junho de 2015

Professional internship, Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, de dezembro de 2014 a junho de 2015 Employment Duration7 mos

Academic internship, TEKA, fevereiro de 2014 a junho de 2014

Academic internship, Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, de fevereiro de 2014 a julho de 2014


XVI Congresso de Nutrição e Alimentação, Todos os Direitos Reservados Desenvolvido por: Portugal Interactivo